Sistemul de puncte de pe Portalturism.com ajuta la stimularea participarii pe site si provocarea membrilor in crearea de continut de calitate si in formarea de legaturi semnificative.

Care sunt criteriile folosite de Portalturism.com in stabilirea punctajului?

Folosim o combinatie de variabile pentru a puncta turistii Portalturism.com cu scopul de a-i recompensa pe cei mai activi si de ajutor. Ca atare, este posibil sa facem ajustari periodice urmatorului criteriu de punctare:

Intra in comunitatea de turisti Portalturism.com

25 puncte

Primesti 25 de puncte la inregistrare sau la prima autentificare pe portal.

Scrie o recenzie

15 puncte

Ofera sfaturi despre locurile tale favorite!

  • 15 puncte pentru o recenzie despre un hotel sau pensiune
  • 10 puncte pentru toate celelalte recenzii (restaurante, baruri, obiective turistice, oferte turistice)
  • 2 puncte pentru toate recenziile mai mici de 75 de caractere
  • 1 punct pentru acordarea unui numar de stele
  • 5 puncte bonus pentru cine scrie prima recenzie!
Adauga o recomandare

3 puncte

Ajuta-i pe alti utilizatori in planurile lor de calatorie prin adaugarea de recomandari utile la intrebarile si planurile lor de vacanta (se acorda puncte doar pentru primele 3 recomandari din fiecare intrebare sau plan).

Incarca o poza

1 punct

Impartaseste poze interesante din calatoriile tale.

Adauga o contributie la site

50 puncte

Contribuie cu o descriere bine documentata si cateva poze la completarea paginilor obiectivelor turistice si punctelor de interes din intreaga lume. Detaliile furnizate trebuie sa fie corecte si echidistante si sa nu incalce legile copywright-ului.

Invita un prieten

25 puncte

Invita un prieten in comunitatea Portalturism.com si vei primi 25 de puncte daca acesta se inregistreaza sau autentifica.

Viziteaza Portalturism.com

2 puncte

Viziteaza site-ul pe fiecare zi pentru a obtine puncte!

Inbunatateste-ti punctajul!

O postare de-a ta a fost apreciata

1 punct

Am limitat numarul de aprecieri de la alti utilizatori la 30 de persoana pe luna. Aprecierea propriilor postari nu se contorizeaza.

Primesti un "Multumesc"

3 puncte

Ofera recomandari bune pentru intrebarile si planurile de calatorie ale altor utilizatori si acestia iti pot trimite un "Multumesc".

Continutul poate fi sters de catre un administrator Portalturism.com daca acesta incalca "Termenii si conditiile" site-ului iar utilizatorul va fi penalizat cu 5 puncte.

Cele mai bune practici

Tine minte ca punctajul tau nu depinde numai de numarul de recenzii scrise, ci si de calitatea lor - daca utilizatorii au apreciat recenziile tale sau daca ti-au adaugat recomandarile in planurile lor de calatorie. Iata cateva sfaturi pentru a-ti inbunatati scorul:

  • Scrie comentarii utile Turistii Portalturism.com sunt in cautarea de sfaturi de calatorie, asa ca este intotdeauna bine sa explici de ce iti place sau nu o locatie. Nu uita ca recenziile abuzive sau irelevante, scrise de dragul de a-ti mari scorul, risca sa fie sterse si penalizate cu 5 puncte.
  • Ofera recomandari Multi utilizatori Portalturism.com pun intrebari pe site asa ca mergi catre locatiile cunoscute de tine si ofera recomandari. Dupa ce scrii o recenzie, o poti atasa la mai multe intrebari sau planuri de calatorie.

Ce pot face cu punctele?

Punctele acumulate in comunitatea Portalturism.com pot fi convertite in bani la paritatea de 1 RON = 100 puncte. Banii pot fi folositi numai pentru achizitionarea unui pachet turistic de la agentiile de turism partenere ale Portalturism.com sau pentru achizitionarea serviciilor de cazare la pensiunile sau hotelurile disponibile in sectiunea Turism Intern.

Un utilizator poate solicita convertirea punctelor in bani, doar dupa atingerea pragului minim de 50.000 puncte (500 RON). Pragul maxim este de 100.000 de puncte, echivalentul a 1.000 de RON. Cu alte cuvinte, utilizatorul poate efectua o convertire doar in acest interval.

In cazul in care costul pachetului turistic sau al cazarii este mai mare decat suma convertita, diferenta este suportata de catre utilizator. Portalturism.com nu ofera nicio suma de bani utilizatorului. Punctele neconvertite raman in continuare in contul utilizatorului.

Portalturism.com poate intrerupe sau modifica in orice moment prezentul program, prin care punctele pot fi convertite in bani pentru a beneficia de pachete turistice, potrivit propriei sale optiuni discretionare, fara a putea fi obligat sa justifice in vreun mod hotararea luata si fara a fi obligat sa notifice utilizatorii.

Vezi clasamentul turistilor